babyshower organiserenBabyshower organiseren doe je zo

Babyshower organiseren? Krijgt er iemand binnenkort een baby. Wat leuk! Ben je op zoek naar leuke ideeën voor een babyshower? Hieronder vindt je een aantal ideeën en inspiratie voor een babyshower. Succes met de voorbereidingen. Ben je op zoek naar babyshower versieringen, of kleine herinneringskadootjes.

Kijk eens rond in de webwinkel voor de mogelijkheden.

Ideeën voor een babyshower

Je ziet dat er tegenwoordig ook in Nederland steeds vaker babyshowers worden gehouden.
Een babyshower geef je voor een zwangere vriendin of familielid. Degene die zwanger is mag er natuurlijk niks van weten. Het moet wel een verrassing worden. Hoe organiseer je nu een leuke actieve babyshower. Feestwinkel De Scharrelboet geeft je graag ideeën en tips hoe je een en ander kan aanpakken. Bij de feestwinkel vindt je allerlei leuke babyversieringen en artikelen om de babyshower mooi aan te kleden. Buiten het assortiment wat er is kunnen wij je adviseren in de aanpak en aankleding van jouw babyshower. Terug nu naar de organisatie

Wanneer hou je een babyshower.

Rond de 35 weken is het leuk om een babyshower te gaan houden. Degene om wie het gaat mag natuurlijk niks weten, maak een speciale whatsapp groep aan binnen jouw vriendengroep om mensen te informeren. Het is wel handig om de man of vriend van je vriendin te betrekken bij je plannen. Alleen de verrassing voor haar maakt het al tot een echt feest. Laat een babyshower niet te lang duren. 3 uur ervoor uittrekken is meer dan genoeg. Anders gaat het te lang duren, en er moet natuurlijk ook nog gerust worden naar zo’n mooie verrassing. Spreek van te voren af dat iemand foto’s ervan maakt, altijd leuk om later terug te zien.

Wat is leuk om te doen tijdens de babyshower?

Oefenen. Straks moeten de kersverse ouders wel weten hoe je een luier om te doen. Goed om te oefenen dus. Laat iedereen geblinddoekt een babypop van luier verwisselen. Hilariteit alom

Vraag aan iedereen die komt om een baby foto van zichzelf mee te nemen en een recente foto en hou een memory spel. Wie is wie.

Koop witte rompertjes en laat de genodigden los op deze kleertjes. Pimp de rompertjes. Koop textielstiften, textielverf, plakletters etc. en versier de rompertjes Leuk om aan een lijntje te hangen wanneer het kindje is geboren. Allemaal versierde rompertjes met boodschappen van jouw vrienden en bekenden.

Stel een quiz samen waar iedereen aan mee mag doen. De winnaar krijgt een leuk klein zwangerschaps kadootje. Zie bijlage voor vragen die je zou kunnen stellen.

Babypotjes proeven. Altijd succes. Laat mensen geblinddoekt proeven wat er in een babypotje zit. Babyvoeding raden, haal de wikkels van de potjes af en geef ze een nummer. Laat de potjes rondgaan en laat raden wat voor voedsel er in het potje zit.

Raad de omvang van de buik. Geef iedereen een bol wol en laat iedereen een stuk touw afknippen waarvan ze denken dat het om de buik van de aanstaande moeder past. Degene die er het dichts bijzit heeft gewonnen.

Zeg geen baby. Geef iedereen bij binnenkomst een hanger met een afbeelding van het woord baby. Als iedereen binnen is spreek af dat het woord baby niet meer gezegd mag worden. Hoor je dat iemand het woord baby zegt spreek je diegene er op aan en krijg je haar / zijn speld. Degene met de meeste spelden op het eind van de middag is de winnaar.

Babyvoorwerpen noemen. Geef iedereen pen en papier en laat ze binnen 5 minuten zoveel mogelijk woorden bedenken met het woord baby erin. Degene met de meeste woorden heeft gewonnen

Babyvoorwerpen raden. De aanstaande moeder wordt geblinddoekt en krijgt babyvoorwerpen in haar handen. Zij moet dan raden om wat voor soort babyvoorwerp het gaat.

Gehusselde woorden. Kies ca. 25 woorden, die met het onderwerp ‘baby’ te maken hebben en hussel ze door elkaar. Zo wordt ‘speen’ bijvoorbeeld ‘enspe’. Gebruik ook langere en moeilijkere woorden. Geef de gasten vijf minuten de tijd om zoveel mogelijk woorden te vinden.

Babydingen abc. Laat iedereen op de letters van het alfabet een lijst maken met dingen die met baby te maken heeft.

Babynamen abc. Laat iedereen op de letters van het alfabet een lijst maken met babynamen. Moeten wel echte namen zijn geen onzin namen. Degene met de meeste namen heeft gewonnen

Raad de prijs. Koop babyartikelen en bewaar de bonnetjes van de kassa. Laat mensen raden wat het artikel heeft gekost. Degene die het dichts in de buurt zit heeft gewonnen.

Luier ruiken. Gebruik hiervoor 10 luiers, doe in elke luier een luchtje, babylotion, vanille suiker , chocolade enz. Geef de luiers een nummer en laat ze rondgaan in de groep. De gasten schrijven met pen en papier op welke geur bij welke luier hoort. De winnaar is degene die de meeste geuren goed geraden heeft.

Verrassingsprijs. Eigenlijk is dit spel bedoeld om de aanstaande moeder een speciaal cadeau te geven. Laat de rest echter in de waan, dat wie dan ook dit spel kan winnen. Pak van tevoren het cadeau in met 6 verschillende lagen inpakpapier, plak op iedere laag een briefje met een opdracht aan wie het pakketje vervolgens moet worden gegeven. Maak de opdrachten zo, dat het altijd de aanstaande moeder is, die de laatste laag ervan af haalt. Enkele ideeën: geef het cadeau aan de oudste van de groep, geef het nu door aan de eerste die ‘boe’ roept, etc. Schrijf een getal onder de 10 (of meer, afhankelijk van het aantal gasten) op een papiertje en laat de gasten het getal raden om te bepalen wie mag beginnen. De winnaar van het raadspelletje haalt de eerste laag ervan af en komt de eerste opdracht tegen. Het cadeau wordt telkens weer doorgegeven aan de hand van de opdrachten tot het volledig is uitgepakt (door de aanstaande moeder).

Flesje drinken. Geef iedereen een flesje gevuld met melk of water ( ca 50cc) wie heeft het snelst het flesje leeg

Dierenzwangerschappen . mensen zijn 9 maanden zwanger, maar hoe lang duurt een zwangerschap bij dieren. Maak van te voren een lijstje met dieren en hoe lang deze dieren zwanger zijn. Laat de gasten invullen welke zwangerschap bij welk dier hoort. Degene met de meeste goede antwoorden heeft gewonnen.

Wat ben ik. Iedereen krijgt bij binnenkomst achter op de rug een naam van een babyvoorwerp gespeld. Tijdens de babyshower moet een ieder proberen te raden door vragen te stellen wat er achter op zijn/ haar rug gespeld is.

Variant op het spelletje zeg eens “euh”: je mag de woorden “baby”, “luier” of “mama” niet uitspreken (je kunt de woorden die niet mogen worden gezegd steeds veranderen). Hij/zij die het woord toch uitspreekt, zal een kleine opgave moeten doen zoals een liedje zingen, een gedicht opzeggen, een pop verschonen,… 

Aan het begin van de avond kiest elke gast een armbandje in plastic waarop staat geschreven “ik heet luier” (of fopspeen, zuigfles,…). Tijdens het hele feest moet iedereen elkaar aanspreken met deze nieuwe naam. Degene die zich vergist, moet zijn armbandje geven aan hij/zij die de fout opmerkt. De persoon met de meeste armbandjes wint.

Een mandje maken gevuld met papiertjes met woorden over de zwangerschap. Er een papiertje uitkiezen, het woord uitbeelden en door de anderen laten raden.

Vertel een verhaal door met een speen in je mond door, wat zou er van het verhaal over blijven

Voelen maar.Geef een doos door babyspulletjes erin (veiligheidsspeld, luier, speentje, dat soort zaken). Raadt zonder te kijken wat er in zit.

Voedingsflessen vullen met bier voor de mannen en dan onder elkaar wedstrijd wie t eerst zijn fles leeg heeft 

Wat voor hapjes serveer je tijdens de babyshower


Maak zelf een mooie babyshower taart

Cupcakes roze of blauw doen het altijd goed

Wraps zijn ook altijd lekker

Je kunt er ook voor kiezen om jouw babyshower om te toveren in een gezellige babyshower lunch met vrienden. De ruimte wordt dan natuurlijk wel helemaal in stijl aangekleed.

Maak een babyshower buffettafel. Deze tafel is mooi in het thema van de babyshower aangekleed. Er staan lekkere hapjes op, bedankjes om mee te geven en mooie accessoires die het een mooi babyshower geheel maken. Kleed het af met een mooie vaas bloemen of bloemstuk of een andere eyecatcher

Organiseer een high tea met lekkere hapjes en drankjes

Organiseer een gezelligheidsavondje als alternatief voor een babyshower

 geboorteshower

Een simpel, maar origineel en heerlijk eetbaar idee voor op de babyshower tafel: van een meloen een wiegje, vul deze met verschillende soorten vers fruit en maak van een sinaasappel en een speen een babygezichtje..

Versiering

Lok je vriendin weg en versier snel de kamer. De Scharrelboet heeft een heleboel leuke versieringen die je kan gebruiken voor jouw babyshower. Traditioneel kan je natuurlijk voor blauw en roze gaan met ooievaars en geboortekreten. Je kan ook kiezen voor een heel andere aanpak. Wij hebben ook allerlei kleuren vlaglijnen. Kies bijvoorbeeld voor 1 roze of blauwe geboorte slinger met alleen witte vlaggetjes of met een andere kleur. Wij hebben ook honeycombs ronde bollen voor inde lucht met diverse kleuren en allerlei effen kleuren ballons. Ga eens voor een andere versiering dan de traditionele. Altijd handig om te gebruiken zijn bordjes, servetten en bekers in babyshower stijl. Kan je makkelijk weggooien na de babyshower, scheelt weer afwas. Maak mooie uitnodigingen die je verstuurd naar degene die gaan komen.

babyshower tweelingen babyshower geboorte meisje huldebord plastic ooievaar

Bedankjes meegeven

Altijd leuk om een herinnering te houden van de geslaagde babyshower. Geef een bedankje mee. Klein kadootje wat met zwangerschap te maken heeft in roze of blauw.

Ter herinnering

Boek met rijmpjes. Stuur een mooi vel papier mee met de uitnodiging en vraag aan de gasten om hierop een favoriet babyrijmpje te schrijven. Vraag ze ook om hun naam erbij te zetten en eventueel de relatie tot de ouders, zodat ook later nog duidelijk is van wie het rijmpje komt. Voorkom dat iedereen hetzelfde rijmpje gebruikt door de meest bekende te verbieden. Verzamel ze bij het binnenkomen van de gasten en bind ze samen tot een persoonlijk rijmpjesboek.

Tips en adviezen Stuur een mooi vel papier mee met de uitnodiging en vraag aan de gasten om hierop tips en adviezen te schrijven, waarvan ze denken, dat het aanstaande ouderpaar ze goed kan gebruiken. Vraag ze ook om hun naam erbij te zetten en eventueel de relatie tot de ouders, zodat ook later nog duidelijk is van wie de adviezen komen. Verzamel ze bij het binnenkomen van de gasten en bind ze samen tot een persoonlijk adviezenboek. Vooral fijn voor ouders, die voor de eerste keer een kind verwachten!

Tijdcapsule Vraag de gasten om iets mee te nemen, dat de tijdsgeest van het geboortejaar van de baby goed weergeeft. Iedere gast vertelt kort waarom hij juist dit voorwerp heeft gekozen. Vervolgens worden alle voorwerpen in een doos gelegd en wordt de doos afgesloten. Plak of schrijf ‘Niet openen voor …(vul maand en jaartal in van de 21e verjaardag van het nu nog ongeboren kindje)’ erop.

Maak een vriendenboekje met een bijdrage van alle deelnemers. Hierin moet iedereen aangeven hoe de baby zou gaan heten, wat de geboortedatum zou zijn en wat de wens voor de baby zou zijn. Tussen de wensen door heb ik kinderliedjes (op een grote paddenstoel ed) gedaan op een andere kleur pagina.

Vragenlijstje voor bij quiz

  1. Laat iedereen de datum raden wanneer het kind geboren gaat worden. Leuk om later als het kind er is nog op terug te komen en degene die het goed had te belonen met een leuke prijs.
  2. Hoe lang duurt het voordat de baby de stem van de vader herkent? (14 dagen) De baby herkent natuurlijk de stem van de moeder meteen.
  3. Hoeveel gebruikt een pasgeboren baby aan luiers per jaar ? ( 7500 luiers )
  4. Hoeveel kinderen krijgt een gemiddelde nederlandse vrouw ? Getal met 1 cijfer achter de komma) (2,1 is het goede antwoord)