Piñata laten maken

Op zoek naar iets leuks voor een verjaardag. Laat een Piñata maken bij de Scharrelboet. Hou er rekening mee dat het even duurt voor de Piñata gemaakt is. Kom het liefst 1 of 2 weken van te voren langs of stuur uw aanvraag via info@descharrelboet.nl, en geef aan wat voor soort Piñata je wilt. De Piñata wordt speciaal voor jou gemaakt. 

Je ontvangt van ons een prijsopgaaf. Indien je daar akkoord mee gaat ontvang je van ons een factuur. Zodra deze betaald is wordt de pinata voor jou gemaakt.

20140515_114006Geschiedenis van de Piñata

Wat zijn piñatas? De Piñata is het oude zusje van de ‘Blind man’s buff’, en de oorsprong gaat ver terug in de tijd.

Hoe te spelen 20140429_141501 (1)

Voorbereidingen

Vul de Piñata met kadootjes, snoepjes, muntjes, bloemen en andere leuke spulletjes. Hang de Piñata aan een boom, lamp of een andere geschikte, van te voren geselecteerde, plek op zo’n manier dat de slierten vrij hangen en zichtbaar zijn.

1. Voor iedereen De jongste deelnemer mag beginnen. Blindeer hem met een doek. Zet hem onder de Piñata waarbij de slierten zijn hoofd raken. Laat hem net zo vaak draaien als zijn leeftijd in jaren en laat hem onder de Piñata staan. De speler probeert geblindeerd een sliert te vinden, trekt het naar beneden en als de sliert de bodem van de Piñata opent komt iedereen erbij en ontvangt de kadootjes. Als de sliert niet de bodem van de Piñata opent, dan mag de een na oudste het proberen.

2. Voor volwassenen Zoals hierboven, totdat de gelukkige speler de bodem van de Piñata opent na aan de sliert te hebben getrokken. Dan kiest hij een partner om samen: een liedje te zingen, een drankje te drinken, een stukje te wandelen/dansen of iets anders te doen wat de overige deelnemers van te voren zijn overeengekomen. De kadootjes worden uitgedeeld door het winnende stel.

20140429_141441Extra mogelijkheden bij 1 en 2 De deelnemers die niet direct mee doen tellen tot 10. Als de speler dan de sliert nog niet heeft gevonden verliest hij zijn beurt. Voor kinderen onder de 10 mag er tot 20 worden geteld. De overige deelnemers kunnen de speler ook tegengestelde aanwijzingen geven om hem in de war te brengenen hem weg te leiden van de Piñata. Bijvoorbeeld: Hoger, verder weg, dichterbij, enz. enz

Hieronder vindt u nog een pinata raceautoaantal foto’s van pinata’s die door de Scharrelboet zijn gemaakt. Veel is mogelijk, heeft u vragen mail of bel naar ons.

monster

received_10152460700201444